Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Újborfesztivál van a Skanzenben

A Szent Márton Újborfesztivál és Libator nevű rendezvényen ismerkedhetnek a 2011-es évjárattal az érdeklődők november 12-én és 13-án a szentendrei Skanzenben. A hely szerethető, mert családbarát, és mert lesz színpad, zene, kézműves foglalkozás, libás étel, és persze újbor.

0 Tovább

Márton hozza az új bort

A Márton-nap az újbor ideje, szaporodnak a vacsorák, bemutatók, debütáló friss tételek. Pár éve felkapottnak számít megülni a borászok védőszentjének napját, tegyük is, hiszen ünnepelni jó dolog. Még akkor is, ha a háttérben ürességet látunk...

Szent Márton és a koldus - dunántúli oltárkép

0 Tovább

Somló bországjárt

A BORszágjárás keretein belül több nagyvárosba, így Budapestre is elhozták a szervezők Somló hegyének 14 borászát, akik 3-3 bort mutattak meg az érdeklődő közönségnek. Mácsai Ilcsi ott volt a Festetics palota impozáns épületében a rendezvényen.

1 Tovább

Kiengedjük a szellemet a palackból

A Gousteau Kulináris Élményműhely álarcosbált rendez november 5-én Mádon. Mindenkit szeretettel várunk, a bor szellemében.

0 Tovább

A Halloween is a borról szól

A kelta hagyományban a Halloween a szellemek ünnepe, mert ilyenkor vannak nyitva a dimenziók közti csatornák. Ezeket az átjárókat a bronzkori kultúrák különféle tudatmódosító szerek alkalmazásával használták, amelyek között a bor elsőrendű szerepet játszott. A közös európai földműves - úgynevezett Eraviscus - kultúra, hasonlóan a belső-ázsiaihoz a halottakat az ízeken keresztül érte el, a kedvenc étellel és borral kenték meg a jelképes szobrok száját.

0 Tovább

borbandi

blogavatar

Borról mindent, a tudásszomj csillapítására. A termelő és a fogyasztó szempontjából egyaránt.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek