Borászsimogató volt a hétvégén Etyeken, és az otthonomban, Mádon is. Az etyeki Kezes-lábos fesztivál szokás szerint szépen zajlott, de a megújult Mádi Szüreti Napokat váratlan érdeklődés övezte, hozzáértő becslések szerint 15-20 ezren voltak kíváncsiak ránk. Aki lemaradt, nem fért be, ám hasonlóra vágyik, azzal találkozunk jövő hétvégén Móron, Miklóscsabi barátomnál.

Csütörtökön abban a percben sétált be az első vendég, egy régi barátom a kapun, amikor befejeztük az utolsó prés takarítását, hogy megálljunk a munkával, és fogadjuk a hétvégi vendégeket. Azóta szerintem legalább 2-3 ezer embert kóstoltattunk meg a nyitott pince programon, Petrás Mária kiállításmegnyitóján, és a Mádi Kör kóstolóján, amit Royal-ban rendeztünk. Nem volt egyszerű hétvége, Laci barátom segített nekem, de azt mondta, hogy ő inkább menne kapálni. A vendégek viszont nagyon jól szórakoztak, minden kiválóan sikerült, boldog és elégedett arcokat láttunk.

A Magna Cum Lauda, a Muzsikás, a Hollóének koncertjei nagyon érdekeltek volna, de nem tudok róluk beszámolni, ahogy a vásári forgatag és a színes programok nagy részéről is lemaradtam. A főzőversenyen legalább részt vettem kicsit a Gasztro Klub csapatában, mert az reggel volt. Gratulálunk a győztesnek, Jakab Gyula barátunknak.

Az újragondolt Mádi Szüreti Napon sikere jól esett mindenkinek, aki részese volt. A tanulságokat levonjuk, és igyekszünk jövőre még tovább emelni a színvonalat, mert Tokaj-Hegyalja és Mád a legjobbat érdemli.

Demeter Endre