Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kezdődik a kocsonyafesztivál

A hétvégén rendezik a Kocsonyafesztivált Miskolcon. A fesztivál hármas célja a gasztronómia, a bor és a művészet közvetítése egy időben, egy helyen. Idén a Kárpát-medence értékeit bemutatva Románia a díszvendég, a borok terén pedig a Tokaji Borvidék egyik legérdekesebb települése, Mád mutatkozik be.

0 Tovább

Somlói meditáció Szegeden

Megoszlanak a vélemények abban a kérdésben, hogy Hamvas Béla klasszikus műve, "A bor filozófiája" mögött mekkora borismeret húzódott meg. Azt viszont mindenki kényszeredetten vagy nem, de elismeri, hogy Hamvas nagyon jó ösztönnel közeledett a borokhoz. Nem véletlen, hogy a legtöbb említettsége a műben a somlói boroknak van - amely borvidék egyébként érdekes módon kimaradt a "Borkatalógus - vázlat" c. fejezetből.

0 Tovább

Érdekesek a kézművesek

Tömegessé vált a visszatalálás a hagyományos készítésű termékekhez. A hétvégén a Millenárison rendezett Kézműves Magyar Ízek Vására igazán sikeres volt, annyira, hogy rá is szerveztek, magyar szokás szerint. A kiállításból keveset láttam, de mindenki azt mondta, hogy jó hangulatú, olajozott, korrekt rendezvény volt.

1 Tovább

Mulatság Bodrogkeresztúron

A bodrogkereszttúri Mindszent havi mulatság sok más pozitív kezdeményezéssel együtt a hagyományteremtés egyik szép példája. Idén második alkalommal rendezték meg s mivel egy szerencsés véletlen folytán épp Mádon tartózkodtunk, igen jó programnak kínálkozott átruccanni a szomszédságba. Persze ezúttal is bebizonyosult, hogy ha nem akarunk végigrohanni az egyes pincéken, akkor nem lehet mindent belesűríteni egy délutánba.

0 Tovább

Bornapokat rendeznek Móron

A hétvégén lesz a móri bornapok. A patinás, 1934 óta a hegyközség által rendezett esemény programja annyira gazdag, hogy el se kezdem felsorolni. A lényeg: Miklós Csabi azt mondta, hogy "aki kíváncsi az ezerjó hangulatra, látogasson el Mórra". Leszünk vagy 25 ezren.

0 Tovább
«
12345

borbandi

blogavatar

Borról mindent, a tudásszomj csillapítására. A termelő és a fogyasztó szempontjából egyaránt.

Utolsó kommentek