A vidéki Múzeumok Éjszakáját idén nyáron június 18-án rendezték. A miskolci helyszínen a képzőművészet iránt érdeklődők mellett kicsit a borok kedvelőinek is kedveztek.

A miskolci rendezvény helyszínei a Diósgyőri vár, a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum,
a Galéria-Kávéház, a Művészetek Háza, és a Herman Ottó Múzeum Képtára voltak. A Herman Ottó Múzeum Papszer utcai épülete pedig az idén is megrendezett Fröccsfesztiválnak
biztosított helyszínt. A fesztiválra a borokat egri és tokaji pincészetek biztosították és a hűsítő ital mellé ételt is fogyaszthattak a látogatók, amiről a vidék éttermei gondoskodtak.

Sűrű volt a borsodi megyeszékhely elmúlt heti programja. Vasárnap estig tartott a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál, amely idén a "Bartók + Verdi 2011" nevet kapta. Ez a fesztivál tette Miskolcot az operaélet fellegvárává. A zeneművek bemutatása mellett több helyszínen számos programmal várták a látogatókat. Ilyenkor az egész belváros átalakul és nyüzsög. A sétálóutca helyi árusoknak, a Kossuth tér pedig az étel- és italsátraknak volt fenntartva.

Kellemes élmény volt hazajönni, a meleg nyári este leülni a barátokkal egy sült kolbász, vagy kenyérlángos mellett egy pohár borral beszélgetni, körülnézni, és nyugtázni, hogy lehet így is - kultúráltan - szórakozni.

Zizou