Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Űrhajós lettem

Ma járt le a föld-alapú támogatások igénylésének határideje. Ez olyan pénz, amit az EU ad. Mondhatnám jár, csak le kell érte hajolni. Az igényélés menete viszont nem egyszerű, ahogy Magyarországon semmi sem. Egy kifejezetten rossz felbontású műholdképről kellett tájékozódnom a falugazdásznál, így azonosítva az általam művelt táblákat, persze a jól ismert büntetőjogi felelősségem tudatában. Kínomban csak annyit tudtam erre mondani, hogy elég rég láttam így ebből a szögből a szőlőmet, ugyanis mióta földműves vagyok, nem nagyon lőttek fel a kozmoszba...

0 Tovább

Ne vegyünk régi pezsgőt

Hamarosan elárvereznek egy-egy palack kétszáz éves Juglar és Veuve Clicquot pezsgőt, amelyek egy elsüllyedt hajóról kerültek elő. Erről eszembe jutott, hogy szólok: a peszgő degorzsáláskor van a legjobb állapotban, a végleges dugózás után már nem érdemes elrakni a palackot.

fotó: Katagi Yuji

0 Tovább

Díjazták a szakácsokat

Lehet, hogy igazságtalannak tűnik egy kiválóan megszervezett, szinte kifogástalan rendezvény kapcsán bármi bíráló szót szólni, de azt azért megjegyezném, hogy szerencsés lett volna a borokat ételekhez társítani s nem a közönségre bízni, hogy mihez mit kér a pultnál. Még akkor sem, ha az érdeklődők között messze felülreprezentáltak voltak a bor-étel párosítás témájának értői vagy akár szakértői s még akkor is, ha egyes borok, mint például a Szepsy Furmint vagy Demeter Zoltán Veres Furmintja bármelyik főételt el tudta volna kísérni.

0 Tovább

Indul a rendezvénydömping

A hétvégén rendezik a Budai Várban a pálinkafesztivált, ami a szilváról szól, de mellékszereplőként lesz bor is. Ha részletekben szeretnénk elmélyülni, a Vajdahunyadvárban ma délután mutatkozik be a Balatonboglári Borvidék. Pénteken a Symbolban főznek a borászok, és vidéki program is akad, Hollókőn lesz fesztivál a hétvégén.

0 Tovább

Új borbár nyitott Pesten

A budapesti borbárok köre új egységgel bővült, amelyet a Vinoport csapata működtet. A kínálatot a hazai borok határozzák meg, amelyeket pohárra vagy üvegre is fogyaszthatnak a vendégek. Külön elviteles ár garantálja, hogy egy-egy palackért is érdemes legyen beugrani.

0 Tovább

borbandi

blogavatar

Borról mindent, a tudásszomj csillapítására. A termelő és a fogyasztó szempontjából egyaránt.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek