A hétvégén rendezték a Miss Alpok Adria Borsod-Abaúj-Zemplén megye szépe versenyt, ahol a zsűri kiválasztotta a döntősök közül azt a lányt, aki a megyénket képviseli majd az országos versenyen. Borbandiék ott voltak, és tokaji borral kínálták a fontos közönséget.

A saját pátriánk és a szépség is fontos érték számunkra, ezért amikor egy fesztiválon megkerestek a szervezők, hogy mivel ízlik a borom, arra gondoltak, hogy támogathatnám a helyi rendezvényt azzal, hogy a VIP vendégeket kóstoltatom, nem sokat gondolkodtam a dolgon.

A rendezvény - mint az összes többi - igen tanulságos volt. Ha nyitott szemmel járunk a világban, sok szórakoztató részletre lehetünk figyelmesek. A helyszín, a miskolci ITC Székház már önmagában is szürreális, hiszen nemzetközi kereskedelmi központnak hívják a vasfüggöny élő mementójaként magasodó dinoszauruszt. Persze ez nem csoda, hiszen Kelet-Magyarország önmagában hordoz valami érdekes kettősséget és vibrálást, itt valahogy minden kedvesen, mégis kesernyésen más.

A közép-európai szépségverseny most másodszor bővült ki Megye Szépe választással, amelynek nemes célja hazánk tájainak, szépségeinek és híres termékeinek bemutatása. Ehhez további sok sikert kívánunk a rendezőknek. A megmérettetés további fordulójában pedig szerencsét Mészáros Norinának, BAZ Megye szépének.

Demeter Endre