A magyar bor egén tündöklő csillag, a Vivat Bacchus énekegyüttes tizedik születésnapját ünnepelte. A fiúk még mindig képesek rohamosan fejlődni, és ismét olyan meglepetést okoztak születésnapjukon, amelyre az életre szóló koncertélmény is visszafogott kifejezés.

A képzett, tehetséges és valóban profi csapat jubileumi koncertje egy lebilincselő kirándulás volt a zene minden műfajában. Szimfonikus zenekar, sztárbarátok, borkóstoló, hihetetlen hangzás, mindezt laza humorral és emberi hanggal kísérve. Nehéz leírni az élményt, de szerencsére a Magyar Televízió leadja majd, így mindenki láthatja. A fiúk megtöltötték pécsi Kodály központot, elővételben elfogytak a jegyek.

Régi barátságunk okán meghívtak minket Áts Karcsival és Orosz Gáborral együtt. Örömmel mentünk, hiszen szeretjük őket, és tudtuk, hogy a hosszú út önmagában is nagy móka lesz. Ilyen élményre azonban nem számítottunk, köszönjük. A fiúknak nem csak mi, északiak, de a saját pátriájuk is hálás, hiszen a koncert után a város kitüntette őket. Gratulálunk!

Demeter Endre 

Tisztelt Vivat Bacchus Énekegyüttes!
Örömmel tájékoztatom, hogy Pécs Megyei Jogú Város Közgyűlése 2011. június 23-án megtartott ülésén a Vivat Bacchus-nak adományozza a kiemelkedő és sokrétű zenei tevékenysége elismeréseként a PÉCS VÁROS MŰVÉSZETI DÍJA kitüntetést.
Dr. Páva Zsolt