Új szerzőt üdvözlünk a Borbandin. A Bazilikánál lévő Junibor-bár, a DiVino megnyitójáról ír, mert én elfogult vagyok, ő pedig nem, úgyhogy jobb így. Üdvözöljük tehát Annamarit! Nos így kezdi: Barátnőimmel a DiVino nyitó estjére készültünk, amit már egy hónapja izgatottan vártunk.

 

A Szent István térre érkezve, már teljesen átszellemülve sietünk a borok szentélyébe. Hírtelen egy legénybúcsút ünneplő csapat tart fel bennünket, hogy segítsünk nekik egy feladatban. Könnyen rábólintunk, csak végre hódolatunkat tehessük a mennyei nedűk házában.

A távolból megpillantjuk a fekete-fehér cégtáblát, ami a Szent István Bazilikára kacsintgat. Bár Magyarországon még nem megszokott, de a hely modernségét tükrözi, hogy a vendégek a Divino előtti könyöklőknél és szökőkútnál fogyasztják a gondosan kiválasztott italaikat. E két dolog látványa rendkívül impozáns és csalogató. Lépjünk hát be!

Friss, új enteriőr illata csapja meg orrunkat és a finom, minimál stílusú bútorokból elővillanó borok hatalmas választéka gyönyörködteti szemünket. A pulthoz pattanunk, ahol hamar rábeszélnek bennünket egy laza, hűsítő rosé fröccsre, mielőtt kiválasztanánk az est főszereplőjét. Mivel a hely a fiatal, magyar borászok borait kínálja, a nyitó esten Miklós Csabi produktumai kapnak kiemelt figyelmet. Végig kóstolgatva finomabbnál finomabb borait, voksunkat Demi Mór mellett rakjuk le. Amit az íze és neve is tükröz: könnyed, finom és mindig fiatalosan tart, még egy forró nyári nap után is.

A hangulat egyre fokozódik e kortalan bortársaságban, ahol nemcsak az ember fiai élvezhetik e fesztelen hangulatot, hanem a négylábú kis barátaink is. A társaságot még egy hírtelen jövő viharos szél sem tudja megfutamítani, inkább jobban összehoz minket.

Az est fénypontja számomra egy frizzante, azaz gyöngyözőborral érkezik meg. Ízvilága minden nőt rabul ejtene, hiszen az elvárt karakterek jellemzik: laza, csábító, megnevettet és nem elhanyagolandó, hogy érzéki apró gyöngyszemei bizsergő érzéssel öntenek el.

Kívánom mindenkinek, hogy hasonló érzéseket tapasztaljanak meg a kiváló magyar borok kóstolgatásával. Én magam is gyermeki kiváncsisággal fürkészem tovább a mennyei manna titkait.

Nagy Annamária