Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A furmint utolérhetetlen

Másfél évtizede, midőn az első minőségi borokat kóstolgattuk a Várbarlangban az akkori borínyenc igazgatónak köszönhetően, hatalmas sikerélmény volt felfedezni a "fajtakaraktert", megjegyezni a pincészetek mellett fajtaneveket, kialakítani a borok világában az első fogalmi kapaszkodókat azon túl, hogy édes, száraz, fehér, vörös. Az ember automatikusan alakítja ki a fajta-centrikus kóstolási készséget, s hamar választ kedvenc fajtákat.

0 Tovább

Furmint Február van

Kialakulóban van egy rendkívül hasznos és értékteremtő hagyomány, a Furmint Február: hasonlóan ahhoz, ahogy a Márton nap is szép lassan beitta magát a vendéglátóipar világába s ma már természetes dolog, hogy majd' minden vendéglő libaételeket kínál Márton napkor és igyekszik újborokat is beszerezni hozzá, úgy a Furmint Február sem szorítkozik lassan az egyébként parádés Mezőgazdasági múzeumbeli kóstolóra, hanem vendéglők serege, borszaküzletek is csatlakoznak az akcióhoz.

0 Tovább

Somló bországjárt

A BORszágjárás keretein belül több nagyvárosba, így Budapestre is elhozták a szervezők Somló hegyének 14 borászát, akik 3-3 bort mutattak meg az érdeklődő közönségnek. Mácsai Ilcsi ott volt a Festetics palota impozáns épületében a rendezvényen.

1 Tovább

Borbandi lett a fiatalok kedvence

Hétvégén Borbandi elérte élete legnagyobb sikerét. Fiatal borászok szavazatai alapján 2011-ben Demeter Endre Tokaji Furmintja lett az év bora. 2011. szeptember 2-án, Etyeken tartotta meg szokásos éves borkóstolóját a Junibor, a fiatal borászokat tömörítő egyesület. A kóstoló során maguk a borok készítői szavaztak az általuk legkiemelkedőbbnek tartott tételre, így különösen komolynak számít az elismerés.

0 Tovább

borbandi

blogavatar

Borról mindent, a tudásszomj csillapítására. A termelő és a fogyasztó szempontjából egyaránt.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek