A borász szakma egyik legnagyobb elismerése, ha a saját pátriájában tüntetnek ki valakit. Az év bortermelője címet Egerben is kiosztják évről évre. Idén Hagymási József nyert, életművének, folyamatosan magas színvonalú, egyenletes teljesítményének, és feltételezem, hogy az elmúlt néhány év robbanásszerű fejlődésének köszönhetően.

Hagymásiéké az egyik legrégebbi egri pincészet. Én ugyan régóta ismerem őket, de a széles közönség talán az utóbbi néhány évben találkozott velük többször. Lassan, de biztosan ért be a kemény munka gyümölcse. Ez a markeing számomra megfejthetetlen útvesztői miatt lehet így, hiszen József munkáját mindannyian jól ismerjük a belső körökben, sokan támaszkodunk hatalmas szakmai tudására. Ha új, eddig nem látott problémával kerülünk szembe, ő az egyik "nagy öreg", akinek érdemes telefonálni.

Engem fogyasztók hívnak sokszor, hogy Egerben vannak, pontosabban a Szépasszonyvölgyben, hová menjenek. Egyszerű a válasz a kérdésre: szerintem kezdj Hagymásiéknál. Mert nem csak a vájtfülűek körében mára jól ismert csúcsboraival, limitált szériás nagyágyúkkal igyeszik József, hanem azt is bizonyítja, hogy a Szépasszonyvölgyben is lehet jó bort inni. 

 A csapat, a háttér is erős, igazi családi vállalkozás. Magyarországon patinásnak számít, az előző évezredben alapították, hagyományokra. Fia, Tamás lendületesen és intelligensen igyekszik a név továbbvitelén, és a borvidék jó hírének öregbítésén, remélhetőleg még sok-sok évtizedig apjával együtt dolgozva. Gratulálunk!

Demeter Endre