Ritkán fordul elő, hogy a tetőn borozunk. S ha mindezt egy meleg májusi nap végén, művészek társaságában tehetjük Budapest felett a Trendlakás tetőteraszán, akkor valóban a csúcson érezhetjük magunkat.

A Modern Stílus Est barátságos fogadás volt otthonos, harmonikus környezetben. A helyszín már önmagában élmény volt. A forgalmas városi utcáról belépve egy többszintes modern lakberendezési üzletbe érkeztünk, ahol a vendéglátók köszöntöttek bennünket, majd egy szépségápolási tanácsadó avatott be minket a beuty-coaching rejtelmeibe. Néhányan rögtön belevetették magukat a masszázs-fotelekbe, és a háttérből hallgatták a szakember szépségfortélyait.

A tetőterasz fedett részén körbesétálva kortárs művészek kiállítását láttuk. Brigitta Pearl ékszerbemutatóban és Orlandó ruhakiállításban gyönyörködtünk, mindeközben Dolce Gusto kávékülönlegességeket kortyoltunk.

Eközben megismertem néhány érdekes lányt, akik a cellulit kezelés figyelmes hallgatása közben receptoraikat már a tetőteraszon folytatódó programokra hangolták, és velem együtt alig várták, hogy megkóstolhassák a borokat. A vendéglátók pezsgővel és üdítővel vártak bennünket, majd a Matias pince borait kóstolhattunk a falatkák és bonbonok mellé.

Kagylóforma fonott fotelekben kényelmesen kóstolhattunk a pincészet különféle boraiból. A kis asztalokat kézműves virágok díszítették – a készítőt személyesen is megismerhettük.

Az ékszerekhez száraz fehér Irsait választottam – ez már csak egy Harcsa Veronika dallal lehetett volna gömbölyűbb.

A Fotósom közben csodálta a lencsén keresztül a teraszon hűsölő hölgyeket. A naplementét egy Zweigelt Roseval kísértem. Lenyűgözött. Nem csak számomra, a Fotós számára is különös játék volt – a Rose íz- és a nyugvó nap színvilágának játéka.

Nagyvárosi naplementében rácsodálkozni a borra, örülni az embereknek, lenézni a városra… Ez a csendes élmény, amiért megéri a nappal zaja, a küzdelem, a munka.

Számomra az Est csúcsa a Zenit volt.  Az a 150 éves fajta, ami a magyar ezerjó és a francia bouvier keresztezésével született – ebben az üzenete – a francia divat igényessége és a magyar lélek finomsága, érzékenysége.

Ez az élmény feltöltött néhány szürke városi munkanapra, és elkísér még legalább a következő fesztiválig.

B Andi