A Royal Tokaj főborásza, Áts Károly idén tizedszer szervezte meg a helyi borászok évzáró kóstolóját december 29-én. A jubileumi eseményen is komoly seregszemlét láthattunk a világ boraiból, ám a legfontosabb mégis az volt, hogy jól éreztük magunkat együtt.

Áts Károly nagy szervező, a mádi élet egyik motorja. Nagyon helyesen úgy gondolja, hogy minden év végén érdemes összeülni a barátoknak, és egy kellemes napot eltölteni együtt, a szakmánk és egyben hobbink jegyében.

A hordós erjesztőben kezdtünk regggel, ahol a Royal Tokaj nagyágyúi készülnek. A kóstolóra mindenki azt a bort hozta, ami nagy élménye volt, vagy valami más okból meg szerette volna osztani a többiekkel azt, esetleg a közösség szempontjából fontosnak tartotta, hogy a többiek is megtapasztalják.

A kötetlen hangulatú kóstolón megvitattuk a borokat, és persze az élet más fontos kérdéseit is. Minden kis- és nagyközösségnek ajánlom az ilyen összejöveteleket, mert így szép élni, évet zárni és nyitni. Minden kedves olvasónknak kívánunk boldogságot és sikereket 2012-ben is, és persze sok csodás borélményt.

Demeter Endre