Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Várunk a desszertre

Már második hete nem szüretelünk, mert az édesborok alapanyagát Tokajban a tőként töppesztjük, igen nagy kockázatot vállalva a várakozással. Azért nem pipálunk a tornácon, feladat akad így is bőven.

0 Tovább

Alföldi kiruccanás

Egyik kedves ivócimborámmal elhatároztuk, hogy teszünk egy bor-centrikus túrát az Alföldön.

0 Tovább

Vége a száraz időszaknak

Pontosan egy hónapja kezdtük a szüretet, jóval előbb a szokottnál. Tegnap befejeztük a szárazborok alapanyagának szedését. Bent van, amit szerettünk volna, és elértük azt a határt, amikor a must már valószínűleg csak maradékcukorral tud kierjedni. Ezért most megállunk egy pillanatra, várunk az aszúsodást indító esőre, és már nem rohamtempóban, hanem szépen lassan szedjük a természetes édesborokhoz a szőlőt.

0 Tovább

Megalakult a sommelier szövetség

A jelenleg is zajló "gasztro-forradalom" keretében megalakult a Magyar Sommelier Szövetség. A vendéglátás emelkedő minőségi igénye lassan az italkultúrát is eléri, és egyre több vendégben és éttermesben merül fel az igény arra, hogy komoly szakember ajánlatát hallja a bor kiválasztásakor.

0 Tovább

A Tokaji lösz arca

Képzett és gyakorlott sommeliert, Mácsai Ilcsit küldtük a kissé rendhagyó, a maga nemében első tokaji kóstolóra, amelyen a löszön termelt borokkal ismerkedhettek az érdeklődők.

fotó: Katagi Yugi

1 Tovább

borbandi

blogavatar

Borról mindent, a tudásszomj csillapítására. A termelő és a fogyasztó szempontjából egyaránt.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek