A jelenleg is zajló "gasztro-forradalom" keretében megalakult a Magyar Sommelier Szövetség. A vendéglátás emelkedő minőségi igénye lassan az italkultúrát is eléri, és egyre több vendégben és éttermesben merül fel az igény arra, hogy komoly szakember ajánlatát hallja a bor kiválasztásakor.

Az új irányzatok, konyhatechnikai bravúrok, a nemzetközi borpaletta izgalmas és színes forgataga felkészült, naprakész ismeretekkel felvértezett szakembergárdát kíván. Az új szövetség pártolói a hazai és a nemzetközi gasztronómiai élet nívós szerepli, borászatok, éttermek, forgalmazók, ami lehetvé teszi, hogy tagjaik egy friss, pezsgő szakmai élet részesei lehessenek.

Céljuk ennek az értékes, megbecsülésre méltó szakmának a hagyományait megőrizni, ugyanakkor friss, dinamikus irányzatokat is átemelni a mindennapi munkába.


A Szövetség igekszik tagjainak biztos hátteret nyújtani, következetesen összehangolt szakmai továbbképzést biztosítani és hatékony érdekképviseleti szervezetként fellépni.