Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Új ördög a csapatban

A világ negyedik legnagyobb pincészete, a chilei Concha Y Toro vendégei voltunk egy reggeli borkóstolón, amelyet Daniela Perez, chilei bornagykövet asszony és Buday Péter adott a magyar borbloggereknek a Larus étterem teraszán. Az ördög-logós latin hangulatú borok jó kezdetnek bizonyultak egy napsütéses péntekhez.

0 Tovább

Bornapokat rendeznek Móron

A hétvégén lesz a móri bornapok. A patinás, 1934 óta a hegyközség által rendezett esemény programja annyira gazdag, hogy el se kezdem felsorolni. A lényeg: Miklós Csabi azt mondta, hogy "aki kíváncsi az ezerjó hangulatra, látogasson el Mórra". Leszünk vagy 25 ezren.

0 Tovább

Ez a mottónk

Egy komoly nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező sommelier barátom írta le a gondolatait. Közzéteszem most, a fesztiválhangulatot emelendő. Egyébiránt érdekes, talán vitaindítónak is. Azt hiszem, hallunk még róla... Nos, akkor induljunk! Honnan? Hova? Nem szokványos bejegyzés lesz ez, szóltam!


0 Tovább

Visszatérnek Tokajba a lovagok

A Tokaj Renaissance Egyesület a hétvégén visszavárja a Vinum Regum Rex Vinorum borlovagrend eddig felavatott tagjait a borvidékre, Dusóczky Tamás pincéjébe.

0 Tovább

Szüreti napok Tokajban

A hétvégén szüreti napok lesznek Tokajban. Végre lecserélték a vállalhatatlan szervezőket, így komoly reményekkel várjuk a rendezvényt. A sétálóutcán várják a vendégeket, ízletes fehérborokkal, és számos kultúrpogrammal.


0 Tovább

Borral főzni

Borral főzni népszerű dolog. A kulinárisan érzékeny közönség nagy részének felcsillan a szeme annak hallatára, hogy vörösboros pörkölt vagy fehérboros gombamártás. Jómagam mindazonáltal inkább óvatosságra intek, főleg a vörösborok esetében.

1 Tovább

Milyen a jó borlap?

Hogy milyen a jó borlap, az bizonyos mértékig egyénfüggő, de azért fel lehet állítani egy kritériumrendszert, mely többé-kevésbé általános érvényű.

0 Tovább

A legkedveltebb borvidéki települések

Olvasom egy borportálon, hogy "Kiskőrös az ország legkedveltebb borvidéki települése". Ha azért adták a tudósításnak ezt a címet, hogy az ember felkapja fejét és odakattintson, akkor ez kétségkívül sikerült, legalábbis az én esetemben. Mert kedveljük ugyan Kiskőröst, hogyne kedvelnénk, barátságos alföldi városka, ráadásul Petőfi Sándor szülőhelye, a Kurta vendéglőben és a Szarvas fogadóban hatalmasakat lehet enni baráti áron, no de mondjon valaki kapásból öt élvonalbeli borászt Kiskőrösről. Na jó, túl szigorú vagyok. Mondjon hármat. De lehet, hogy egyet sem könnyű találni. Miközben ezt gond nélkül megtehetjük Mád, Etyek, Eger, Tokaj, Villány, Sopron, Gyöngyöstarján vagy Szekszárd vonatkozásában. Akkor mitől lenne és kiknek a körében a legnépszerűbb borvidéki település Kiskőrös?

3 Tovább

A furmintot ünnepeltük Mádon

Borászsimogató volt a hétvégén Etyeken, és az otthonomban, Mádon is. Az etyeki Kezes-lábos fesztivál szokás szerint szépen zajlott, de a megújult Mádi Szüreti Napokat váratlan érdeklődés övezte, hozzáértő becslések szerint 15-20 ezren voltak kíváncsiak ránk. Aki lemaradt, nem fért be, ám hasonlóra vágyik, azzal találkozunk jövő hétvégén Móron, Miklóscsabi barátomnál.

0 Tovább

Gyors az idei szüret

Borbandi két hete szüretel. Úgy ahogy még soha: megállás nélkül, éjjel, nappal. Lehet hogy hibát követ el, de nem biztos, majd később kiderül. Ez mindig benne van a pakliban, ha a Természettel, élő anyaggal, folyamatosan változó, kiszámíthatatlan körülmények között dolgozunk.

2 Tovább

Borfesztiválról borfesztiválra

Idén húsz esztendős a borfesztivál. Amikor elindult útjára a Vörösmarty téren a sokat látott rendezvény, nem lehetett sejteni, hogy hány másik ered még a nyomába. Ami messzemenően örömteli. Divatjelenség mindent leszólni, akár van a fanyalgásnak alapja akár nincs. A legtöbb esetben nincs.

0 Tovább

Borbandi lett a fiatalok kedvence

Hétvégén Borbandi elérte élete legnagyobb sikerét. Fiatal borászok szavazatai alapján 2011-ben Demeter Endre Tokaji Furmintja lett az év bora. 2011. szeptember 2-án, Etyeken tartotta meg szokásos éves borkóstolóját a Junibor, a fiatal borászokat tömörítő egyesület. A kóstoló során maguk a borok készítői szavaztak az általuk legkiemelkedőbbnek tartott tételre, így különösen komolynak számít az elismerés.

0 Tovább

borbandi

blogavatar

Borról mindent, a tudásszomj csillapítására. A termelő és a fogyasztó szempontjából egyaránt.

Legfrissebb bejegyzések

Utolsó kommentek