Idén is lesz, ahogy mondják, szokássá váltak. Így is van, ami előnyökkel és hátrányokkal is jár. Szerencse, hogy a bor ilyen nagy divat. Annak viszont kevésbé örülök, hogy a helyszínt régen kinőtte a rendezvény, ezért mozdulni sem lehet. Nem is sok vizet zavarok ott fent, az intimebb kóstolókat szeretem, de azért nyilván felnézek, és ezt jó szívvel ajánlom is mindenkinek.



Az idei díszvendégek a határon túli magyar borászok lesznek, ami külön öröm, hiszen megérdemlik az - akár megkülönböztetett - figyelmet, mégis úgy látom, hogy nehezen kapnak megjelenést. A megújult honap szerint itt lesz Balla Géza, a Kasnyik család és Maurer Oszkár is, akiknek jól ismerem borait, és leginkább a kihagyhatatlan kategóriába sorolnám őket. Már csak értük is érdemes felcaplatni a sok lépcsőn.

A boregyetem megadja a szakmaiságot, amit a tömegrendezvényt felületesen szemlélők esetleg hiányolhatnak. Az összes előadás érdekesnek hangzik, ahogy a korábbiakból is sokat tanultam már az évek során.

Idén végre a fesztivál idejétől eltérő időpontban, egy héttel korábban rendezik a Szentendrei Skanzenban a Szüreti Sokadalmat. Aki tehát kézműves borászokra és gyerekkonformabb szórakozásra vágyik mostantól nem kell választania, mindkét helyre eljuthat.

Jó szórakozást mindenkinek!