Néhány hete a Mádi Kör Eredetvédelmi Egyesület megrendezte a szokásos szüreti napokat. Idén azonban nagy újítást eszeltünk ki, és a kóstolóprogramok mellett a közönség legnagyobb meglepetésére és megelégedésére táncra perdültek a borászok. A borászfocin összeszedett térdsérülésem miatt én sajnos nem tudtam részt venni rajta, de szerencsére Árvay János írt egy kerek beszámolót a korszakalkotó eseményről.




Amikor a rendezvényt elkezdtük szervezni, akkor Budaházy Péter -mint főszervező- felvetette, hogy meg kellene azért spékelni a dolgot.
Néztünk rá "értelmesen" - mire is gondolsz?
Hát táncoljunk.
Táncoló borászokkal eddig úgysem volt tele a sajtó.

Forrás: Bakos Zoltán

Aztán érdekes pörgés kezdődött. Péter kerített egy tanárt, Albunovics Milánt.
Úgysem találnák ki szerintem, hogy hol látták. Mi sem rögtön jöttünk rá...
A negrós reklámban Ő szokott kiabálni a piercinges Marinak.
Milánról azért azt is tudniuk kell, hogy vérbeli profi néptáncos, ezt mi is tanúsítjuk.
Mikor először megmutatta videón a moldvai táncot, amit gondolt betanítani nekünk, mindenki megrökönyödve nézte a másikat. Mi? Ezt a táncot? Így?

Tanárunk persze szorgalmasan tanítgatta a lépéseket. Eleinte azért az Ő arcán is látszott néha a kétkedés. Vagy csak mi képzeltük oda?
A próbák (és izomláz sorozatok) után eljött a nagy nap. Akinek kellően felkeltettük a kíváncsiságát, megnézheti a táncos videót. Na nem végig mert akkor mi marad meglepetésnek?

De azt azért elárulom, hogy még egy lépést sem tettünk mikor a közönségünk már őrjöngött. És ez csak fokozódott, mint régebben a békeharc.

Az remélem azért látszik, hogy mi, táncosok mennyire jól éreztük magunkat. Köszönjük Milán!
Ilyen "siker" után természetes hogy megpróbáljuk folytatni.

Árvay János